موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13184
جهت اطلاع

*الميادين در گزارشي از ساختمان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در وين اعلام کرد: آمريکا به اکثر کشورهاي عضو هشدار داده است که به قطعنامه ايران درباره ممنوعيت حمله به تأسيسات هسته‌اي رأي مثبت ندهند. آمريکا تهديد کرده در صورت تصويب قطعنامه ايران درباره ممنوعيت حمله به تأسيسات هسته‌اي، بودجه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را متوقف کرده و احتمالاً از آن خارج خواهد شد. اين قطعنامه را ايران، چين، روسيه، بلاروس، نيکاراگوئه و ونزوئلا ارائه کرده‌اند.

*قطعي برق برنامه‌ريزي ‌شده که از آبان سال گذشته آغاز شد، همچنان صنايع، بخش خانگي و کشاورزي را تحت تأثير خود دارد. وزارت نيرو شهريورماه جاري وعده داد که خاموشي‌ها ظرف يک ماه پايان مي‌يابد و حالا تنها سه روز تا موعد وعده باقي مانده است. کارشناسان هشدار مي‌دهند که طولاني شدن خاموشي‌ها تأثيرات گسترده‌اي بر توليد، کشاورزي و زندگي روزمره مردم داشته است. با نزديک شدن به موعد اعلام‌ شده، توجه‌ها به عملکرد وزارت نيرو افزايش يافته و بسياري منتظر پاسخ نهايي درباره پايان خاموشي‌ها هستند.

*وزير خارجه کشورمان از ارائه طرحي معقول و قابل ‌اجرا به اروپايي‌ها خبر داد و از سنگ‌اندازي‌ها در اين مسير انتقاد کرد. سيدعباس عراقچي گفت: به ‌جاي آنکه به محتواي اين طرح پرداخته شود، ايران اکنون با مجموعه‌اي از بهانه‌ها و طفره‌روي‌هاي آشکار مواجه است، ازجمله ادعاي مضحکي مبني بر اينکه وزارت امور خارجه نماينده تمام ساختار سياسي کشور نيست. جامعه جهاني بايد بداند که من از حمايت کامل تمامي ارکان جمهوري اسلامي ايران، ازجمله شوراي عالي امنيت ملي کشور، برخوردار هستم.

*نشريه انگليسي «اکونوميست» با بررسي موضع کشورهاي عربي خليج فارس پس از حمله اسرائيل به قطر نوشت: اين کشورها ابزار محدودي براي فشار بر دولت نتانياهو دارند و به همين دليل اميدوارند بتوانند بر نزديک‌ترين متحد آن، يعني آمريکا اعمال فشار کنند. به نوشته اين نشريه انگليسي، اکنون دولت‌هاي عرب عضو شوراي همکاري خليج فارس، خواهان يک ضمانت روشن هستند که اسرائيل دوباره به يکي از آنها حمله نخواهد کرد و حتي به دنبال نوعي پيمان امنيتي رسمي‌تر با آمريکا هستند. تهديد به خريد تسليحات از روسيه يا چين مشکلات فني و خطرات سياسي جدي به همراه خواهد داشت، اما گرايش به خريد از متحدان آمريکا يا توسعه صنايع بومي تسليحاتي در حال افزايش است. اين نشريه انگليسي به اين نکته اشاره‌اي نکرد که سلاح‌هاي آمريکائي موجود در کشورهاي عربي عليه اسرائيل کار نمي‌کنند.

*لارنس نورمن خبرنگار وال استريت ژورنال با اشاره به پيشنهاد ايران به اروپايي‌ها نوشت: «نمايي از اين پيشنهاد را از چند منبع به دست آورده‌ام. اول ايران متعهد مي‌شد با ويتکاف ديدار کند. روشن نبود که اين ديدار مستقيم خواهد بود يا غيرمستقيم. در ازاي آن، آمريکا بايد تضمين مي‌داد که هيچ حمله‌اي صورت نگيرد. در مقابل تعهد ايران به ديدار، سه کشور اروپايي بايد تعهد مي‌دادند که فرآيند اسنپ‌بک را تمديد کنند. ايران اقدام به رقيق‌سازي يا نابودي ذخاير 60 درصدي مي‌کرد. در ازاي آن، تحريم‌هاي آمريکا و ديگر تحريم‌هاي بين‌المللي لغو مي‌شد. ايران البته هيچ پيشنهادي درباره همکاري با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي نداشت، چون مي‌گويد همه اين مسائل در توافق قاهره حل‌ و فصل شده است. از نگاه من، اين پيشنهاد از سه کشور اروپايي و آمريکا مي‌خواهد خودشان را پيش از آغاز مذاکرات هسته‌اي از هرگونه اهرم فشار محروم کنند و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي را هم به حاشيه مي‌راند. به نظر من، اين معيارهاي يک پيشنهاد جدي را برآورده نمي‌کند».

عناوین این صفحه