نسل جديد کارتهاي هوشمند ملي رونمايي ميشود
رئيس سازمان ثبت احوال کشور از طراحي نسل جديد کارتهاي هوشمند ملي با رويکرد ارتقاي امنيت، تسهيل احراز هويت و حذف کپي مدارک هويتي خبر داد.
محمد جمالو با تشريح جزئيات طراحي نسل جديد کارتهاي هوشمند ملي، گفت: برنامهريزيها بهگونهاي است که اين کارتها در بهار 1406 وارد چرخه توزيع و بهرهبرداري شوند و پيشبيني ميشود پس از راهاندازي کامل زيرساخت، صدور و تحويل آنها در کمتر از 20 روز کاري امکانپذير باشد.
وي با اشاره به اينکه در طراحي نسل جديد کارتهاي ملي، تلفيق لايه هويت و لايه خدمت بهعنوان يکي از مهمترين ويژگيهاي فني در نظر گرفته شده است، افزود: اين رويکرد با هدف تسهيل فرآيندهاي اداري، ارتقاي کيفيت احراز هويت و حذف ضرورت ارائه کپي مدارک هويتي به دستگاههاي خدمترسان دنبال ميشود.
رئيس سازمان ثبت احوال کشور گفت: در نسل جديد کارتهاي ملي، ضمن حفظ ويژگيهاي امنيتي کارتهاي قبلي، بهجاي تراشه فيزيکي از "QR Code" دوبعدي کدگذاريشده با زوجکليدهاي مشخص استفاده ميشود و با اتصال به زيرساختهاي برخط، امکان استعلام آني و احراز هويت دقيقتر فراهم خواهد شد. همچنين استفاده از ظرفيتهاي هوش مصنوعي و کدهاي يکبارمصرف پيامکي، از ديگر تمهيدات پيشبينيشده براي ارتقاي امنيت اين زيرساخت است.
جمالو با بيان اينکه در فرآيند جديد، شهروند پس از مراجعه به دستگاه خدمترسان و ثبت تصوير کارت، از طريق پيامک درباره اجازه ارائه اطلاعات هويتي خود تصميمگيري ميکند، گفت: تنها پس از تأييد شهروند، اپراتور مجاز به دريافت اطلاعات و تکميل فرآيند خواهد بود.
وي همچنين از پيشبيني "کيف هويت من" در زنجيره خدمات هويتي خبر داد که در زمان عدم دسترسي به مدارک فيزيکي، نيازهاي ضروري مردم را پوشش ميدهد.