موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13462

يک پژوهشگر انگليسي:جهان بهاي تجاوز آمريکا عليه ايران را مي‌پردازد/ تحمل مردم جهان نامحدود نيست

پژوهشگر و عضو ارشد ائتلاف ضد جنگ انگليس، با تأکيد بر اينکه آمريکا هزينه تجاوز به ايران را با گراني انرژي و تشديد فشار بر معيشت خانوارها به جهان تحميل کرده است، هشدار داد که تحمل مردم جهان نامحدود نيست و دل‌بستن سياستمداران به محدودماندن اعتراض‌ها در صورت تداوم ماجراجويي واشنگتن، خطاي محاسباتي بزرگي خواهد بود.

"استيو بل" در گفت‌وگوي اختصاصي با ايرنا، به تازه‌ترين گزارش چشم‌انداز اقتصادي سازمان همکاري و توسعه اقتصادي اشاره و تأکيد کرد که آثار تجاوز آمريکا به ايران اکنون در کاهش رشد اقتصاد جهاني، افزايش قيمت‌ها، بالارفتن هزينه استقراض و فشار بر بودجه دولت‌ها نمايان شده و مجموعه اين عوامل، سطح زندگي بخش بزرگي از مردم را تحت فشار قرار داده است.

وي با بيان اينکه تشديد تجاوز آمريکا مي‌تواند اختلال در عرضه انرژي را بسيار عميق‌تر کند، افزود: «خطري که دولت آمريکا بايد در نظر بگيرد اين است که آيا مي‌تواند با افزايش قيمت انرژي براي سال‌ها، به‌جاي چند ماه، کنار بيايد.»

طبق ارزيابي او، بازارها هنوز احتمال تخريب گسترده تأسيسات و سرمايه‌هاي توليدي در نتيجه تشديد اقدامات نظامي آمريکا را به‌طور کامل در محاسبات خود منظور نکرده‌اند.وي افزود فشار بر بازار انرژي تنها به اختلال در عرضه محدود نمي‌شود و کاهش ذخاير نفت و گاز نيز توان کشورها براي مقابله با شوک‌هاي تازه را تضعيف مي‌کند.

به گفته او، پايين‌آمدن موجودي سوخت به اين معناست که ادامه اختلال در توليد و انتقال انرژي مي‌تواند فشار بيشتري بر قيمت‌ها، فعاليت بنگاه‌ها و هزينه زندگي مردم وارد کند. اين عضو ارشد ائتلاف ضد جنگ انگليس تأکيد کرد که فشار ناشي از افزايش نرخ بهره بين‌بانکي مستقيماً به خانوارها نيز منتقل مي‌شود، زيرا بازپرداخت وام مسکن و ديگر بدهي‌هاي آنها گران‌تر خواهد شد.

وي افزود که مردم هم‌زمان با گراني کالاها و انرژي، افزايش اقساط وام و فشار بر خدمات عمومي روبه‌رو هستند، اما گزارش روشن نمي‌کند که مجموع اين هزينه‌ها چه فشاري بر معيشت خانوارها وارد کرده است. او با اشاره به اينکه در گزارش اخير از اجراي حمايت‌هاي اضطراري در 33 کشور براي کاهش فشار بر خانوارها و بنگاه‌ها نام برده شده است، افزود: صرف اعلام اين اقدامات، ميزان کفايت آنها در جبران هزينه‌هاي تحميل‌شده به مردم را روشن نمي‌کند.

بل تأکيد کرد: خانوارهاي آمريکايي از مسير افزايش بهاي بنزين و گازوئيل و بالارفتن هزينه وام مسکن، بخشي از هزينه تجاوز را مي‌پردازند و مردم انگليس نيز با افزايش قيمت سوخت و قبوض انرژي مواجه شده‌اند.

اين عضو ارشد ائتلاف ضد جنگ انگليس در پايان هشدار داد که تحمل مردم در برابر افت سطح زندگي حدي دارد و سياستمداران نبايد همراهي احزاب اصلي اروپا با واشنگتن را به معناي پذيرش هزينه‌هاي تجاوز ازسوي مردم بدانند.وي تأکيد کرد که در صورت تداوم تجاوز آمريکا، سياستمداراني که به محدودماندن اعتراض‌ها دل بسته‌اند، مرتکب خطاي محاسباتي بزرگي خواهند شد.