موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13465

هشدار هسته‌اي پوتين به ناتو

رئيس‌جمهور روسيه هشدار داد اگر نيروهاي ناتو به منطقه کالينينگراد حمله کنند، مسکو ممکن است از «تمام انواع سلاح‌هاي» در اختيار خود، از جمله سلاح هسته‌اي، استفاده کند. به گزارش ايلنا، ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهور روسيه، در جريان نشست سياسي والداي گفت: «اگر کار به حمله مستقيم عليه روسيه، به‌ويژه کالينينگراد، برسد، موضوع استفاده از تمام سلاح‌هايي که در اختيار داريم مطرح خواهد بود.»

روسيه پيش‌تر نيز به ناتو هشدار داده بود در صورت تلاش اين ائتلاف براي محاصره يا قطع ارتباط کالينينگراد با خاک اصلي روسيه، آماده استفاده از سلاح هسته‌اي خواهد بود. کالينينگراد منطقه‌اي روسي در ساحل درياي بالتيک و جدا از خاک اصلي اين کشور است.

روسيه در سندي که براي ناتو ارسال کرده و رويترز به آن دست يافته، اين ائتلاف را به دنبال کردن «مسير خطرناک و بي‌پروا» متهم کرده و هشدار داده است چنين رويکردي مي‌تواند خطر بالاي وقوع درگيري مستقيم مسلحانه را به همراه داشته باشد.

در اين سند همچنين آمده است که در صورت آغاز درگيري، روسيه ممکن است مراکز تصميم‌گيري در کشورهاي عضو ناتو را هدف قرار دهد.

در بخش ديگري از اين سند ديپلماتيک تأکيد شده است که اگر کشورهاي عضو ناتو براي منزوي کردن کالينينگراد از ديگر مناطق روسيه تلاش کنند، مسکو براي دفاع از خاک خود آماده استفاده از «تمام زرادخانه و توانمندي‌هاي موجود»، از جمله سلاح هسته‌اي، خواهد بود.