توليت آستان قدس رضوي:
جوانان نخبه و استعدادهاي علمي سرمايه اصلي کشور هستند
مشهد- خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي: توليت آستان قدس رضوي با تبريک درخشش نخبگان ايراني در سومين المپياد جهاني هوش مصنوعي و کسب چهار مدال طلا، نقره و برنز، جوانان نخبه و استعدادهاي علمي را سرمايه اصلي کشور دانست و تأکيد کرد: کشورهايي که امروز از فناوري و امکانات پيشرفته برخوردارند، اين توانمنديها را با اتکا به دانش و نخبگان خود ايجاد کردهاند، بنابراين جوانان ايراني نيز ميتوانند با تکيه بر استعداد و اراده خود، فناوريهاي مورد نياز کشور را خلق کنند.
حجت الاسلام احمد مروي در ديدار جمعي از مدالآوران، مربيان و خانوادههاي تيم ملي المپياد هوش مصنوعي ايران که به مناسبت دهم مهرماه، روز ملي نخبگان در حرم مطهر رضوي انجام شد، ضمن تبريک اين موفقيت علمي، گفت: اينکه ايران در يک مسابقه علمي در حوزهاي بسيار مهم و آيندهدار، در ميان 106 کشور رتبه برتر به دست آورده است، افتخاري ارزشمند براي ملت ايران محسوب ميشود.
وي با قدرداني از تلاش مدالآوران، مربيان و خانوادههاي آنان، اين موفقيت را برگ زريني بر افتخارات ملت ايران دانست و افزود: همانگونه که رزمندگان با ايثار و فداکاري از عزت کشور دفاع کردند، شما نيز در عرصه علم، دانش و فناوري براي کشور افتخارآفريني ميکنيد و اين تلاش شما بسيار ارزشمند است.
توليت آستان قدس رضوي با اشاره به جايگاه علم و دانش در آموزههاي اسلامي، تصريح کرد: اسلام براي علم و دانش جايگاه ويژهاي قائل شده است و پيامبر اکرم(ص) بر فراگيري علم تأکيد فراوان داشتند. يکي از عوامل شکلگيري تمدن بزرگ اسلامي نيز همين نگاه به علم، دانش و آموزش بود.
وي با استناد به فرمايش اميرالمؤمنين(ع) مبني بر اينکه «العلم سلطان»، علم را عامل اقتدار ملتها دانست و گفت: کشوري که علم و دانش داشته باشد، مقتدر است و کسي نميتواند بر آن سلطه پيدا کند. توانمندي علمي، قدرت و سروري ميآورد، از اينرو هر کشوري که ميخواهد مستقل و سربلند باشد، بايد در عرصه علم و فناوري قدرتمند شود.
حجتالاسلام مروي با بيان اينکه پيشرفتهاي علمي کشور در عرصههاي مختلف نتيجه تلاش دانشمندان و جوانان ايراني است، گفت: در حوزههايي مانند فناوري هستهاي، موشکي، نانو و پزشکي، دانشمندان و جوانان ايراني توانستهاند با تکيه بر دانش خود به دستاوردهاي بزرگي برسند.