واکنش ايران به مواضع متناقض فرانسه درباره آزمايش و بهکارگيري تسليحات هستهاي
سخنگوي وزارت امور خارجه ايران در واکنش به آزمايش موشکي با قابليت حمل سلاح هستهاي در فرانسه گفت: خودشان بايد قدرتمند و هستهاي و البته ترسناک بمانند و ديگران را، حتي کشورهايي را که صرفا به دنبال انرژي صلح آميز هستهاي هستند، با تصوير دروغين "تهديد هستهاي" محدود ميکنند.
اسماعيل بقايي در واکنش به اظهارات امانوئل ماکرون رئيسجمهور فرانسه درباره ضرورت "ترسناکبودن" و "قدرتمند بودن" بهعنوان لوازم "آزاد بودن"، و نقش ناگزير تسليحات هستهاي در اين معادله، در پيامي در فضاي مجازي نوشت: امانوئل ماکرون رئيسجمهور فرانسه به هنگام آزمايش يک موشک بالستيک داراي قابليت حمل کلاهک هستهاي ميگويد:"براي آزاد بودن بايد ترسناک بود؛ و براي ترسناک بودن، بايد قدرتمند بود". اما همين امانوئل ماکرون درباره ايران که از اساس دنبال سلاح هستهاي نبوده است، گفته: "ايران هرگز نبايد صاحب سلاح هستهاي شود؛ نه امروز، نه پنج سال ديگر، نه ده سال ديگر؛ هرگز."
بقايي گفت: مسئله اين نيست که فرانسه چرا بازدارندگي هستهاي دارد، مسئله اين است که چرا منطقي که براي فرانسه ضامن امنيت و آزادي است، درباره ايران، حتي در بحث از برنامه هستهاي صلحآميز و تحت نظارت بينالمللي، ناگهان به تهديد تبديل ميشود؟ واقعيت تلخ اين است: آنها صلح را براي همه نميخواهند، انحصارِ ترسناک بودن و مشروعيتِ ترساندن را ميخواهند. خودشان بايد قدرتمند و هستهاي و البته ترسناک بمانند و ديگران را، حتي کشورهايي را که صرفا به دنبال انرژي صلح آميز هستهاي هستند، با تصوير دروغين "تهديد هستهاي" محدود کنند. صلحي که در آن قدرتهاي هستهاي، سلاح خود را ضامن آزادي و امنيت ميدانند، اما همان منطق را براي ديگران تهديد ميخوانند، نه صلح، که انحصار قدرت بر مبناي خودبرترپنداري است. نظمي که برخورداري از امنيت و صلح را حق همگان نميداند، بيش از آنکه حافظ صلح باشد، مشوق سيطرهطلبي يک جمع خاص است.