موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13477

وزير راه در اجلاس وزراي حمل‌ و نقل کشورهاي عضو اکو:

تامين امنيت کريدورهاي حمل‌ و نقل به نفع همه کشورهاي منطقه است

وزير راه و شهرسازي کشورمان با تأکيد بر ضرورت حفاظت از زيرساخت‌هاي غيرنظامي و تضمين استمرار جريان حمل‌ونقل و ترانزيت در منطقه، با ارائه پيشنهاداتي خواستار تدوين برنامه‌هاي عملياتي و زمانبندي‌شده براي رفع موانع مرزي، توسعه همکاري‌هاي ريلي و تقويت تاب‌آوري کريدورهاي منطقه‌اي شد.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، فرزانه صادق در چهاردهمين اجلاس وزيران حمل‌ونقل کشورهاي عضو سازمان همکاري اقتصادي (اکو) در قزاقستان، با قدرداني از ميزباني اين کشور گفت: منطقه اکو به دليل موقعيت جغرافيايي ممتاز خود، ظرفيت تبديل شدن به شبکه‌اي يکپارچه از مسيرهاي جاده‌اي، ريلي و دريايي را دارد، شبکه‌اي که مي‌تواند ارتباط ميان آسياي مرکزي، غرب آسيا، قفقاز و آب‌هاي آزاد را تقويت کند.

وي با اشاره به مصوبات سيزدهمين اجلاس وزيران حمل‌ونقل اکو در تهران، بر ضرورت ارزيابي ميزان اجراي توافقات گذشته، شناسايي موانع و تعيين اولويت‌هاي عملياتي تأکيد کرد و گفت: اين اجلاس بايد به تصميمات مشخص، زمان‌بندي‌شده و قابل ارزيابي براي توسعه همکاري‌هاي منطقه‌اي منجر شود. وزير راه و شهرسازي با اشاره به خسارات واردشده به زيرساخت‌هاي حمل‌ونقلي ايران در جريان حملات آمريکا و رژيم صهيونيستي، گفت: اختلال در هر بخش از شبکه حمل‌ونقل منطقه، فارغ از محل وقوع آن، مي‌تواند زمان و هزينه جابه‌جايي کالا را افزايش دهد و امنيت زنجيره‌هاي تأمين کشورهاي ديگر را نيز تحت تأثير قرار دهد.

صادق تأکيد کرد: حفاظت از زيرساخت‌هاي غيرنظامي، تأمين امنيت مسيرهاي ارتباطي و استمرار جريان حمل‌ و نقل و ترانزيت، منافعي مشترک براي همه کشورهاي عضو اکو است. وي از دبيرخانه اين سازمان خواست آثار اختلالات امنيتي بر کريدورهاي منطقه‌اي را بررسي و راهکارهاي عملي براي افزايش تاب‌آوري شبکه حمل‌ونقل ارائه کند.

وي تسهيل تردد ناوگان جاده‌اي و عبور از مرزها را از اولويت‌هاي همکاري منطقه‌اي دانست و بر کاهش زمان توقف کاميون‌ها، ساده‌سازي تشريفات گمرکي، هماهنگي اسناد حمل‌ونقل و تبادل اطلاعات ميان مراجع مرزي تأکيد کرد. وزير راه و شهرسازي همچنين با اشاره به احياي قطار اکو و انجام موفق سير آن در مسير ترکيه، ايران و ترکمنستان، اين تجربه را زمينه‌اي براي گسترش همکاري‌هاي ريلي کشورهاي عضو دانست.