موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13477

بالا گرفتن تنش بين نتانياهو و بن گوير در آستانه انتخابات

نتانياهو اعلام کرد که ليکود وزارت جنگ و آموزش را به دست خواهد گرفت و درخواست‌هاي بن گوير براي وزارتخانه‌هاي جنگ و دادگستري را رد کرد، اقدامي که ظاهراً براي تقويت کمپين انتخاباتي او پيش از رأي‌گيري 27 اکتبر انجام مي‌شود.

به گزارش ايسنا، روزنامه يديعوت آحارونوت گزارش داد که اظهارات نتانياهو، نخست‌وزير رژيم صهيونيستي باعث ايجاد اختلاف علني با ايتامار بن گوير وزير امنيت داخلي درباره توزيع وزارتخانه‌ها شده است، آنهم در آستانه انتخابات کنست (پارلمان اسرائيل) که قرار است در 27 اکتبر برگزار شود.

بن گوير در جريان مبارزات انتخاباتي خود اعلام کرده بود که قصد دارد علاوه بر وزارت دادگستري، وزارت دادگستري را نيز به تالي گوتلوف، دومين نامزد فهرست حزب خود، اوتسمه يهوديت (قدرت يهود)، واگذار کند.

بنيامين نتانياهو اعلام کرد که حزب ليکود او در دولت احتمالي بعدي، هر دو سمت جنگ و امنيت داخلي را بر عهده خواهد داشت. اين خبر در جريان يک گردهمايي انتخاباتي که نتانياهو عصر پنجشنبه در شهر عکا برگزار کرد، اعلام شد.

در اين گردهمايي، ايتامار بن گوير، خواستار انتصاب به عنوان وزير جنگ در ازاي مشارکت حزبش در دولت آينده اسرائيل به رياست نتانياهو شد.

نتانياهو صراحتاً از بن گوير نام نبرد، اما اظهار داشت: «در دوره بعدي، وزارت امنيت داخلي، جنگ و همچنين وزارت آموزش و پرورش در دست ليکود خواهد بود.»

وي در اقدامي که به نظر مي‌رسد تلاشي براي جذب بخش‌هاي جديدي از رأي‌دهندگان با نزديک شدن به انتخابات باشد، افزود: «ما امنيت و آموزش هر کودک در اسرائيل، يهودي و غير يهودي، را تضمين خواهيم کرد.»

وي همين اظهارات را درباره سمت وزارت جنگ تکرار کرد و اظهار داشت که اين سمت نيز توسط ليکود بر عهده گرفته خواهد شد.

نتانياهو در سخنان خود به وزارت دادگستري که بن گوير درخواست کرده بود توسط تالي گوتلِف، عضو کنست، اداره شود، نپرداخت.

طبق بيانيه‌اي که بن گوير و حزبش در 22 ماه گذشته منتشر کردند، اتسما يهوديت درخواست خواهد کرد که بن گوير در دولت بعدي به عنوان وزير جنگ و گوتلف به عنوان وزير دادگستري منصوب شوند. اين حزب همچنين به طور موازي، رئوس کلي برنامه‌اي را که هر يک از آنها در صورت دريافت اين دو سمت قصد پيشبرد آن را دارند، ارائه کرد.

همچنين در پاسخ به موضع نتانياهو، اوتسما يهوديت به او حمله و استدلال کرد که نگه داشتن وزارتخانه‌هاي کليدي در دست ليکود، نشان دهنده قصد آنها براي کنار گذاشتن بن گوير از ائتلاف بعدي است.

اين حزب در بيانيه‌اي مطبوعاتي اعلام کرد: «حقيقت آشکار شده است.»

اين حزب افزود که اظهارات نتانياهو درباره حفظ وزارتخانه‌هاي جنگ، امنيت داخلي و دادگستري در دست ليکود «اين نتيجه‌گيري را تقويت مي‌کند که تصميمي براي برکناري وزير بن گوير و حزب اتسما يهوديت (قدرت يهود) از ائتلاف، جايگزيني آنها با گادي آيزنکوت و دادن اين پست‌ها به چپ‌ها گرفته شده است.»

بن گوير، در کنفرانسي که توسط روزنامه يديعوت آحارونوت و وبگاه واي‌نت برگزار شد، خطاب به نتانياهو گفت: «به جاي اينکه کرسي‌ها را از من بگيريد، برويد و آنها را از آيزنکوت بگيريد.»

او همچنين نتانياهو را به برنامه‌ريزي براي تشکيل دولت وحدت با گادي آيزنکوت، رئيس سابق ستاد ارتش اشغالگر متهم کرد و به او در مورد انجام اين اقدام هشدار داد.

بن گوير خطاب به نتانياهو افزود: «اين اشتباه را مرتکب نشويد. اردوگاه بايد کاملاً راست‌گرا باقي بماند.»