موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13415
جهت اطلاع

 

 

*روزنامه نيويورک‌تايمز مدعي شد ايران قرار بود به تلافي حمله اوکراين به يک کشتي ايراني، يک بندر اوکرايني را مورد حمله قرار دهد ولي فعاليت‌هاي ديپلماتيک مانع اين اقدام شد. تماس تلفني وزراي خارجه اوکراين و ايران به ايجاد تفاهم ميان دو کشور کمک کرد. رسانه‌هاي ايراني هم به مسئولين ايراني توصيه کرده بودند اين ماجرا را با خويشتن‌داري و از طريق ديپلماسي حل و فصل کنند و گرفتار تله‌اي که ممکن است براي ايجاد يک جبهه شمالي جنگ عليه ايران گذاشته شده باشد نشوند.

*سناي آمريکا با 86 رأي موافق در برابر 12 رأي مخالف، طرحي را تصويب و به مرحله بعد فرستاد که در کنار تشديد فشار اقتصادي بر روسيه، تحريم‌هاي مرتبط با ايران را تا سال 2031 ميلادي (1410) تمديد مي‌کند. اين طرح که به نام ليندسي گراهام، سناتور جمهوري‌خواه، نام‌گذاري شده، هنوز بايد در رأي‌گيري نهايي سنا تصويب و سپس در مجلس نمايندگان آمريکا نيز بررسي شود. شلدون وايتهوس، سناتور دموکرات و از حاميان اين طرح، گفته اضافه شدن ايران به بسته تحريمي، به ‌ويژه در ميان جمهوري‌خواهان، شانس تبديل شدن آن به قانون را افزايش داده است. به گفته او، حمايت دونالد ترامپ از نسخه نهايي طرح نيز احتمال تصويب آن را بيشتر کرده است.

*مقتدي صدر، با صدور بيانيه‌اي حمله به مراکز حشدالشعبي در عراق را بدون نام بردن از عاملان اين تجاوز محکوم کرد. رئيس جريان صدر عراق در بيانيه‌اي اعلام کرد اقدامات گروه‌هاي شبه‌نظامي که عراق را به جنگي بي‌حاصل مي‌کشاند، را محکوم مي‌کند. صدر با درخواست از دولت عراق براي استقرار امنيت در اين کشور گفت دولت بايد حاکميت ملي را اعمال نمايد و براي حفظ سلامت مردم عراق و مقدسات آن، تلاش جدي انجام دهد و از کشيده شدن به اختلافات فرقه‌اي منفور پرهيز کند. اين بيانيه، عربستان را که در اين تجاوز نقش مستقيم داشته است، «برادر» توصيف کرده و از گروه‌هاي مقاومت عراق خواسته است بهانه‌اي به دست «برادران در کشورهاي حوزه خليج فارس» براي هدف قرار دادن سرزمين مقدس عراق ندهند.

 

عناوین این صفحه