موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13234
سراي بازار تهران در آستانه «پلمب»معاون پيشگيري سازمان آتش‌نشاني تهران با بيان اين که رستوران‌هاي باز

سراي بازار تهران در آستانه «پلمب»معاون پيشگيري سازمان آتش‌نشاني تهران با بيان اين که رستوران‌هاي بازار تهران از سيلندرهاي گاز مايع (LPG) استفاده مي‌کنند که خطر آن‌ها بسيار بيشتر از لوله‌کشي گاز است، گفت: اگر 11 سراي بحراني بازار بزرگ تا قبل از عيد تعيين‌تکليف نشوند، به سمت پلمب پيش خواهند رفت.کامران عبدولي در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به وضعيت ساختمان‌هاي ناايمن بازار تهران، به‌ويژه 11 سرايي که در فهرست بناهاي بحراني قرار دارند، اظهار کرد: محدوده بازار به‌دليل بار اشتعال بسيار بالا، مستعد حريق‌هاي خاص است و مواد موجود در اين محدوده عمدتاً قابل‌اشتعال و سريع‌الاشتعال هستند. در حريق‌هاي بازار، فرصت چنداني براي رسيدن به صحنه حادثه وجود ندارد و ضرورت دارد حريق در لحظه اول شناسايي و عمليات اطفاء نيز در کوتاه‌ترين زمان پس از شروع حادثه انجام شود.وي با اشاره به طرح اطفاي حريق بازار و طرح سيستم اعلام حريق افزود: اين طرح‌ها آماده است و اجراي آن‌ها مي‌تواند بازار را حداقل از خطر حريق نجات دهد.اگر ايمني رعايت نشود، 11 سراي بازار تهران به سمت پلمب مي‌رودمعاون پيشگيري سازمان آتش‌نشاني درباره سرنوشت 11 سراي بحراني در صورت بي‌توجهي به اخطارهاي اعلام‌شده گفت: دو تا سه هفته پيش اتفاقاتي مانند ماجراي مرکز تجاري شانزليزه و آلومينيوم را داشتيم. مطمئن باشيد در بازار، با توجه به حجم کالا و ميزان مراجعه‌کنندگان، اين سراها نيز به سمت قطع انشعاب و پلمب پيش خواهند رفت.او ادامه داد: بارها اخطار و تذکر داده‌ايم و ظرفيت هشدار ما پر شده است. بايد وارد مرحله اجرا شويم و دادستان نيز پاي کار است. اخطار نهايي همين روزها ارسال خواهد شد و اگر اين اماکن تا قبل از عيد تعيين‌تکليف نشوند، به سمت پلمب پيش خواهند رفت.عبدولي در توضيح ديدگاه آتش‌نشاني نسبت به انبارداري و فعاليت توليدي‌ها در بازار تهران اظهار کرد: لزومي ندارد کارگاه کفاشي پشت سر فروشگاه باشد. فروشندگان مي‌توانند ويترين و محل عرضه را در بازار داشته باشند اما انبار و توليدي بايد به خارج از بازار منتقل شود. اين تصميم با هدف کاهش ازدحام و افزايش ايمني اتخاذ شده است. اگر قرار است از شهروندان حفاظت کنيم، بايد در حوزه ايمني مدعي باشيم و شرايط ايمن برقرار باشد.وي با اشاره به موضوع لوله‌کشي گاز از خيابان 15 خرداد براي رستوران‌ها گفت: رستوران‌هاي مهم بازار تهران از سيلندرهاي گاز مايع (LPG) استفاده مي‌کنند که خطر آن‌ها بسيار بيشتر از لوله‌کشي گاز است. با رعايت آيين‌نامه‌ها و ضوابط شرکت گاز و سازمان نظام مهندسي، انتقال گاز به رستوران‌هاي عمدتاً واقع در خيابان 15 خرداد و ضلع جنوبي آن، ايمن‌تر از استفاده از سيلندرهايي است که در صورت بروز حادثه مي‌توانند يک محدوده کامل را تخريب کنند.عبدولي با تأکيد بر تعلق خاطر عمومي نسبت به بازار تهران و اهميت حفظ بافت تاريخي آن گفت: بازار را همه دوست داريم؛ هم به‌دليل بافت تاريخي و هم يادآوري گذشته. اما بايد شرايط ايمن فراهم باشد تا دچار وضعيت ديگري نشود.عبدولي درباره طرح استقرار پنج مخزن اضطراري در بازار بزرگ تهران توضيح داد: با توجه به کوچک‌بودن مغازه‌ها و حجره‌ها، امکان نصب پمپ و مخزن مجزا در هر واحد وجود ندارد. به همين دليل پيشنهاد داديم پنج مخزن مرکزي در بازار نصب شود؛ طرح آن آماده شد، لوله‌کشي‌ها طراحي شد و کار براي اجرا نيز پيش رفت، اما به‌دليل عدم همکاري برخي نهادها و سازمان‌ها متوقف ماند.او گفت اجراي اين طرح مي‌تواند سطح ايمني بازار را به‌طور قابل‌توجهي افزايش دهد: در صورت اجراي طرح، ورودي هر مغازه يک اسپرينکلر نصب مي‌شود و اگر حريقي رخ دهد، همان‌جا کنترل مي‌شود و اجازه سرايت به واحدهاي مجاور را نمي‌دهد. اين سيستم اطفاي حريق در دنيا پذيرفته‌شده است و در واقع مانند آن است که بالاي سر هر مغازه يک آتش‌نشان مستقر باشد تا حريق را در لحظه مهار کند.

عناوین این صفحه