موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13237
سهم اخلاق در حکمراني جهاني

 

 

بسم‌الله الرحمن الرحيم

سقوط اخلاقي در سپهر حکمراني جهاني به مرحله‌اي از شدت رسيده که زشت‌ترين رفتارها در سطح مديريت ارشد کشورها بسيار عادي و طبيعي جلوه مي‌کند و از کرامت انساني و حقوق بشر واقعي در رفتار حکمراني خبري نيست.

تبديل شدن ابومحمد جولاني رئيس فعلي حکومت تروريستي دمشق از يک تروريست سابقه‌دار که دولت آمريکا، که خود در رأس تروريسم دولتي جهان قرار دارد، براي سرش 10 ميليون دلار جايزه تعيين کرده بود به عنصري که رئيس ‌جمهور آمريکا از او در کاخ سفيد به گرمي پذيرائي مي‌کند و سازمان ملل هم بنا به فرموده، تمام سوابق جنايتکارانه‌اش را پاک مي‌کند و به عنوان فردي که قرار است با بقاياي داعش مبارزه کند و آنها را نابود نمايد معرفي مي‌شود! از مصادیق بارز سقوط اخلاق در حکمرانی است. جولاني در طول سال‌هاي عضويتش در گروه‌هاي تروريستي داعش و القاعده، شخصاً با دست‌هاي خود صدها انسان بي‌گناه را سر بريد، عراق و سوريه را ناامن کرد، باعث ويراني شهرها و روستاهاي زيادي شد و مفاسد زيادي به وجود آورد. بعد از آنکه به کمک آمريکا، اسرائيل و ترکيه بر دمشق مسلط شد، از يکطرف هزاران نفر از علويان سوريه را با فجيع‌ترين شکل به قتل رساند و از طرف ديگر کشور سوريه را در اختيار صهيونيست‌ها قرار داد تا آنها بخش‌هائي از اين کشور را اشغال کنند، بخش‌هاي ديگر را تجزيه کنند و تمام امکانات نظامي و دفاعي آن را بمباران و نابود نمايند. و حالا آمريکا و اسرائيل تلاش مي‌کنند از جولاني قيافه‌اي مصنوعي با ماسک ضدتروريسم بسازند و با تروريست جلوه دادن گروه‌ها و جنبش‌هاي آزاديبخش مثل حزب‌الله لبنان، حماس، انصارالله و حشدالشعبي، او را منادي دموکراسي در منطقه غرب آسيا جلوه دهند. اين ماسک که آمريکا بر چهره جولاني زده است، بخشي از اقدامات فريبکارانه دستگاه ديپلماسي و سياسي غرب براي نابود ساختن پايه‌هاي اخلاق در حکمراني جهاني است.

مشابه همين کار را آمريکا و تعدادي از کشورهاي اروپائي در فلسطين انجام داده‌اند و هم‌اکنون نيز انجام مي‌دهند. عملکرد رژيم صهيونيستي در غزه در دو سال گذشته و رفتارش با اسراي فلسطيني در زندان‌ها و شکنجه‌گاه‌هاي اين رژيم، از پليدترين و ضدانساني‌ترين جرائمي هستند که در تاريخ انسان و جهان به ثبت رسيده‌اند. گزارش‌هاي درزپيدا کرده از زندان‌هاي رژيم صهيونيستي فجايعي را افشا مي‌کنند که در تاريخ بي‌سابقه يا بسيار کم‌سابقه هستند و روشن‌ترين علائم سقوط اخلاق در حکمراني را نشان مي‌دهند.

غسان ابوسته، پزشک فلسطيني درباره اسراي فلسطيني که اجسادشان از رژيم صهيونيستي تحويل گرفته شده مي‌گويد: پيکرهاي فرزندان ما به صورت ناقص به ما بازگردانده مي‌شوند و اين نشان مي‌دهد آنان يکبار زير شکنجه و يکبار هنگام جدا کردن وحشيانه اعضاء بدنشان مرگ را تجربه کرده‌اند. گزارش‌هاي روزنامه انگليسي گاردين به نقل از وکلاي کميته عمومي عليه شکنجه در اسرائيل و فرانچسکا آلبانيز گزارشگر ويژه سازمان ملل در امور حقوق بشر نکات حيرت‌آوري را مطرح مي‌کنند که نشان‌دهنده ضداخلاقي‌ترين رفتارها با اسراي فلسطيني در زندان‌هاي رژيم صهيونيستي هستند. بيشتر پيکرهاي تحويل گرفته شده اسرا فقط استخوان هستند که نشان مي‌دهند شکنجه، دفن کردن در شن و حتي اعدام با خفه کردن از شواهد جنايات صهيونيست‌ها عليه اسرا هستند. تحويل‌گيرندگان جنازه‌ها مي‌گويند: بيشتر پيکرها به دليل تجزيه شدن يا در معرض شکنجه قرار گرفتن ويژگي‌هاي خود را از دست داده‌اند و بعضي از آنها از داخل تخليه شده و با پنبه پر شده‌اند و اين به معناي سرقت اعضاي اسرا توسط اشغالگران است. همچنين روي شکم تعدادي از پيکرها علامت‌هائي از شکنجه با ميله‌هاي داغ مشاهده مي‌شود که حاکي از سوزانده شدن شديد آنها پيش از شهادت است.

تمام اين جنايات، محصول مشترک سران سفاک رژيم صهيونيستي و رئيس ‌جمهور آمريکا و سران تعدادي از کشورهاي اروپائي به ويژه انگليس، آلمان و فرانسه هستند. اينها همان‌هائي هستند که خود را حاميان حقوق بشر و پيشگامان مبارزه با تروريسم جا مي‌زنند. اين، يعني کاهش شديد سهم اخلاق در حکمراني جهاني. اکنون سؤال بسيار مهم اينست که علماي اخلاق آيا وظيفه‌اي براي وادار کردن حکمرانان به رعايت اخلاق و حقوق ملت‌ها ندارند؟