موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13447

جهت اطلاع

*تسلط انصارالله يمن بر تنگه باب‌المندب، سران رژيم صهيونيستي را نگران کرده است. شبکه 12 رژيم صهيونيستي به نقل از يک مقام اين رژيم گفت کنترل حوثي‌ها بر تنگه باب‌المندب خطرناک‌تر از وضعيت کنوني تنگه هرمز است و دليل آن هندسه ساده موقعيت جغرافيائي است. کشتي‌ها در فاصله‌اي عبور مي‌کنند که در تيررس بصري و ديد مستقيم مواضع انصارالله مستقر در جزيره پريم قرار دارند. آنها مي‌توانند کشتي‌ها را با چشم غيرمسلح ببينند.

*رويترز مدعي سازوکار پنهان تهران و پکن براي دور زدن تحريم‌ها، شد. رويترز در گزارشي به نقل از پنج منبع آگاه نوشته ايران با استفاده از يک سازوکار شبه‌‌ پاياپاي، بخشي از درآمد نفتي خود در چين را به اعتبار خريد کالا و اجراي طرح‌هاي زيرساختي تبديل کرده و از اين طريق، بدون عبور مستقيم پول از شبکه بانکي بين‌المللي، ميلياردها دلار مبادله انجام داده است. به گفته اين منابع، در چارچوب اين سازوکار، ايران در يک سال گذشته بين 2 تا 2.5 ميليارد دلار را جابه‌جا کرده و حتي در برخي قراردادهاي ادعايي خريد تجهيزات پدافند هوايي نيز به کار رفته است.

*نخست وزير رژيم صهيونيستي ادعا کرد زيرساخت‌هاي زيرزميني حزب‌الله در کوه‌هاي "علي‌الطاهر" در جنوب لبنان را منهدم کرده است. بنا بر ادعاي نتانياهو، اين زيرساخت، يک مجموعه راهبردي بود که طي بيش از دو دهه ساخته شده و هزينه آن توسط ايران تأمين و طراحي آن نيز با حمايت ايران انجام شده بود. اين زيرساخت و مرکز فرماندهي واقع در اين رشته‌کوه قرار بود به‌عنوان پايگاهي براي فتح الجليل مورد استفاده قرار گيرد و امکان ديده‌باني و هدايت آتش عليه متولا و کريات ‌شمونا را فراهم کند. با انهدام اين زيرساخت، دستيابي به کنترل عملياتي بر رشته‌کوه علي‌الطاهر، هم در سطح زمين و هم در زير زمين، تکميل شده است.