موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13451

نيويورک تايمز: عربستان از ترامپ سرخورده شده است

عربستان به‌طور فزاينده‌اي خود را گرفتار در ميانه جنگ ميان آمريکا عليه ايران مي‌بيند. اکنون، وليعهد عربستان درحال ارزيابي گزينه‌هايي است که روزبه‌روز محدودتر مي‌شوند تا تصميم بگيرد چگونه واکنش نشان دهد. به گزارش ايسنا، روزنامه نيويورک تايمز در گزارشي از وضعيت رو به وخامت عربستان در ميانه جنگ آمريکايي-صهيوني عليه ايران نوشت: در هفته‌هاي اخير، نيروهاي انصارالله يمن، بارها به عربستان حمله کرده‌اند،حملاتي که توانايي عربستان براي صادرات نفت را تهديد مي‌کند و فشار بر اقتصاد جهاني را افزايش مي‌دهد. اما به گفته ديپلمات‌هاي سابق و تحليلگران، بي‌ميلي دونالد ترامپ رئيس‌جمهور آمريکا به رويارويي با اين نيروهاي مقاومت يمني، عربستان سعودي را سرخورده و نااميد کرده است.

تلاش‌هاي ديپلماتيک رياض براي تعامل با ايران نيز نتايج محدودي داشته است. نشستي که قرار بود روز دوشنبه ميان مقامات ايران، عربستان و ساير کشورهاي حوزه خليج فارس برگزار شود، يکشنبه‌شب به‌طور ناگهاني به تعويق افتاد، چرا که شکاف ميان مواضع آن‌ها همچنان عميق باقي مانده بود. مايکل رتني، سفير پيشين آمريکا در عربستان درباره وضعيتي که اين کشور عربي گرفتارش شده،‌ گفت: «درحال حاضر سعودي‌ها واقعا سرخورده هستند. از جهاتي، اين شوک استراتژيک براي آنهاست.»

معضل عربستان، هزينه‌هاي سنگيني را برجسته مي‌کند که جنگ آمريکا و اسرائيل عليه ايران بر سراسر خاورميانه تحميل کرده است؛ از جمله بر کشورهايي که رهبرانشان با اين جنگ مخالف بوده‌اند يا بارها براي پايان دادن به آن تلاش کرده‌اند.

در ماه‌هاي نخست اين جنگ، عربستان در مقايسه با همسايگانش، نسبتا از حملات ايران عليه مواضع آمريکايي در امان مانده بود. اکنون، درحالي که پاياني براي اين جنگ متصور نيست، ايران به دنبال اهرم فشار بيشتري عليه ايالات متحده است و عربستان که تا پيش از آنکه جنگ جايگاهش را در فهرست تغيير دهد، بزرگترين صادرکننده نفت جهان بود، به هدفي اصلي تبديل شده است. تنها در دو هفته گذشته، عربستان با حملاتي ازسوي نيروهاي انصارالله يمن در شرق، جنوب و شمال روبه‌رو شده است.