موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13453

وزير نفت:

ديگر نيازي به واردات گازوئيل نداريم

وزير نفت با اشاره به افزايش توليد گازوئيل در کشور از تغيير تراز توليد اين فرآورده راهبردي خبر داد و آن را حاصل بهينه‌سازي فرآيندهاي پالايشي و افزايش ظرفيت خوراک پالايشگاه‌ها دانست.

محسن پاک‌نژاد با اشاره به تحولات اخير در سبد توليدات پالايشگاهي کشور، گفت: طي يک سال اخير، شاهد افزايش قابل‌ملاحظه‌اي در توليد گازوئيل بوده‌ايم، به‌طوري‌که از اواسط سال گذشته تاکنون ديگر نيازي به واردات اين فرآورده نداشته‌ايم.

وي دو عامل کليدي را در اين تغيير وضعيت اثرگذار دانست و افزود: ازسويي افزايش خوراک نفت خام، با تزريق حجم بيشتري از نفت خام به واحدهاي پالايشي ظرفيت‌هاي بلااستفاده يا کم‌کارکرد را فعال کرده است و ازسوي ديگر اصلاحات فرآيندي موجب تغيير سازوکارها و اصلاحات فني در واحدهاي پالايشگاهي شده و در نهايت موجب بهبود بازدهي و افزايش توليد سوخت مايع شده است.

پاک‌نژاد در خصوص تداوم روند خودکفايي و افزايش ظرفيت توليد سوخت کشور گفت: پيش‌بيني مي‌کنيم با بهره‌برداري از پالايشگاه ستاره مهر خليج‌فارس تا پايان سال جاري، جهش ديگري در توليد بنزين، گازوئيل و ساير سوخت‌هاي ضروري کشور رقم بخورد که قطعاً کمک مؤثري به تامين پايدار انرژي خواهد کرد.