موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13467

معاون وزير راه و شهرسازي اعلام کرد:

پرداخت وام 400 ميليون توماني قرض‌الحسنه مسکن حمايتي به دهک‌هاي پايين

معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اينکه در طرح مسکن حمايتي، دهک‌هاي يک تا چهار تا سقف 400 ميليون تومان تسهيلات قرض‌الحسنه دريافت مي‌کنند گفت: براساس تفاهمنامه‌اي که سال گذشته با صنايع به منظور تامين مسکن کارگران امضا شد بسياري از زمين‌ها در مرحله آماده‌سازي قرار دارند و در برخي موارد نيز عمليات ساخت مسکن کارگري آغاز شده است.

به گزارش ايسنا، حبيب‌الله طاهرخاني در حاشيه نشست پايش طرح‌هاي مسکن حمايتي که با حضور وزير راه و شهرسازي برگزار شد گفت: حدود 850 هزار واحد مسکن حمايتي درحال ساخت است که تعهد دولت محسوب مي‌شود و عمليات اجرايي آنها آغاز شده است. از اين تعداد، حدود 250 هزار واحد مربوط به بنياد مسکن انقلاب اسلامي است.

معاون مسکن و ساختمان وزير راه و شهرسازي درباره وضعيت اجراي طرح مسکن کارگري نيز گفت: سال گذشته تفاهمنامه‌اي در اين زمينه مبادله شد و قرار بر اين بود که مسکن کارگري با تولي‌گري خود صنايع به نتيجه برسد. در همين راستا، اراضي در مقاطع مختلف تخصيص داده شد.

وي با اشاره به برخي مشکلات موجود در اين بخش گفت: در بعضي موارد، اراضي تحويل‌شده فاقد نقشه‌هاي آماده‌سازي فاز دوم بودند که اين موضوع در برخي موارد موجب تغييراتي در روند اجراي پروژه‌ها شد. همچنين بخشي از مسائل به ميزان همکاري صنايع و برخي ديگر نيز به موضوع تسهيلات بازمي‌گشت.

طاهرخاني تأکيد کرد: يکي از کارکردهاي اين تفاهمنامه اين بود که ظرفيت صنايع بزرگ را به‌عنوان پشتيبان مسکن کارگري وارد ميدان کنيم که بسياري از صنايع نيز در اين زمينه همراهي کرده‌اند. درحال حاضر بسياري از اراضي در مرحله آماده‌سازي قرار دارند و در برخي موارد نيز عمليات ساخت آغاز شده است.

وي افزود: با اين حال، انتظار ما اين است صنايعي که زمين دريافت کرده‌اند نيز وارد مرحله اجرا شوند. امروز درباره صنايعي که زمين به آنها تخصيص داده شده اما تاکنون اقدام مؤثري انجام نداده‌اند، تصميم گرفته شد فرصت محدودي براي آنها در نظر گرفته شود و جلساتي با اين صنايع برگزار کنيم تا دلايل عدم ورود آنها به اين حوزه مشخص شود.

معاون مسکن و ساختمان وزير راه و شهرسازي همچنين درباره فرآيند پرداخت آورده متقاضيان گفت: در طرح‌هاي ملي مسکن دو گروه متقاضي داريم. يک گروه، متقاضيان دهک‌هاي پايين درآمدي، يعني دهک‌هاي يک تا چهار هستند. در اين گروه، با توجه به مصوبه‌اي که از شوراي عالي مسکن دريافت کرده‌ايم، تا سقف 400 ميليون تومان کمک به صورت تسهيلات قرض‌الحسنه در نظر گرفته شده است.