مديرعامل شرکت ملي گاز:
مجموع ناترازي و کاهش ظرفيت گاز در اوج مصرف به 400 ميليون مترمکعب ميرسد
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران با اشاره به باقيماندن 130 ميليون مترمکعب از ظرفيت ازدسترفته توليد گاز و ناترازي 250 تا 300 ميليون مترمکعبي سالهاي گذشته گفت: مجموع کاهش ظرفيت و ناترازي گاز کشور در اوج مصرف امسال به حدود 400 ميليون مترمکعب ميرسد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، سعيد توکلي، با اشاره به شرايط تأمين گاز در زمستان امسال افزود: در پي حمله به تأسيسات چهار پالايشگاه گاز در 27 اسفند، حدود 230 ميليون مترمکعب از ظرفيت توليد گاز کشور از دست رفت که تاکنون 100 ميليون مترمکعب آن به چرخه توليد بازگشته است.
وي گفت: هماکنون حدود 130 ميليون مترمکعب کاهش ظرفيت توليد داريم که با ناترازي سالهاي گذشته در اوج مصرف، به ميزان حدود 250 تا 300 ميليون مترمکعب، همراه ميشود. بر اين اساس، مجموع کاهش ظرفيت و ناترازي در اوج مصرف امسال حدود 400 ميليون مترمکعب برآورد ميشود.
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران با تأکيد بر نقش مديريت مصرف در عبور از روزهاي سرد سال افزود: استفاده از پردههاي ضخيم، درزگيري پنجرهها و جلوگيري از ورود هواي سرد به ساختمان از راهکارهاي ساده کاهش مصرف گاز است. همچنين دماي محيط خانه بايد در محدوده 18 تا 21 درجه سانتيگراد تنظيم شود.
توکلي با اشاره به راهاندازي پويش «20» گفت: در اوج مصرف، بهازاي هر يک درجه کاهش دماي محيط، حدود 25 ميليون مترمکعب در مصرف گاز صرفهجويي ميشود، رقمي معادل توليد يک فاز پارس جنوبي که ميتواند به پايداري شبکه گاز کشور کمک کند.