موسسه فرهنگی و مطبوعاتی روزنامه جمهوری اسلامی

شماره 13494

مديرعامل و رئيس هيئت‌مديره شركت آب و فاضلاب استان:

صرف اعتباري بالغ بر 390 ميليارد ريال براي بهره‌برداري و نگهداري تأسيسات فاضلاب گيلان

رشت- خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي: مديرعامل و رئيس هيئت‌مديره شركت آب و فاضلاب استان گيلان از هزينه‌كرد 390 ميليارد ريال براي بهره‌برداري و نگهداري تأسيسات فاضلاب استان، طي سال 1405 خبر داد و گفت: تصفيه بيش از 13 ميليون مترمكعب فاضلاب، شستشو و لايروبي 326 كيلومتر شبكه و رفع 4 هزار و 163 مورد حادثه فاضلاب، بخشي از اقدامات اين شركت براي تداوم خدمات‌رساني، حفاظت از سلامت عمومي و كاهش مخاطرات زيست‌محيطي بوده است.

عليرضا غياثي؛ با تشريح عملكرد شركت در حوزه بهره‌برداري از تأسيسات فاضلاب بيان داشت: بخش مهمي از خدمات فاضلاب، دور از ديد شهروندان و در شبكه‌هاي زيرزميني انجام مي‌شود؛ اما نتيجه آن با بهداشت محله‌ها، آسايش خانواده‌ها و كيفيت زندگي روزمره مردم ارتباط مستقيم دارد.

وي با اشاره به اقدامات انجام‌شده براي بهسازي زيرساخت‌ها افزود: طي سال جاري، 5.8 كيلومتر از شبكه جمع‌آوري فاضلاب اصلاح و 15 كيلومتر آن ويدئومتري شد؛ بررسي تصويري داخل خطوط، امكان شناسايي دقيق‌تر آسيب‌ها و موانع جريان را فراهم مي‌كند و به هدفمند شدن تعميرات و اولويت‌بندي اقدامات پيشگيرانه كمك مي‌كند.

غياثي ادامه داد: در بخش بازسازي و سامان‌دهي منهول‌ها، 2 هزار و 436 مورد عمليات شامل هم‌سطح‌سازي 924 منهول، تعويض يك هزار و 146 دريچه و مرئي‌سازي 366 منهول انجام شد؛ اين اقدامات، علاوه بر تسهيل دسترسي گروه‌هاي عملياتي به شبكه، در ارتقاي ايمني معابر و كاهش مشكلات ناشي از دريچه‌هاي نامناسب و اختلاف سطح آن‌ها با مسير تردد نقش دارد.

مديرعامل شركت آب و فاضلاب گيلان، پاك‌سازي شبكه را از محورهاي اصلي نگهداري تأسيسات فاضلاب دانست و گفت: در مدت مذكور، 224 كيلومتر از شبكه شست‌وشو و 102 كيلومتر لايروبي شد كه مجموع اين عمليات به 326 كيلومتر رسيد؛ همچنين همكاران بخش بهره‌برداري، 4 هزار و 163 مورد حادثه فاضلاب را رفع كردند؛ هدف از اين فعاليت‌ها، حفظ جريان مناسب فاضلاب، كاهش احتمال گرفتگي و پس‌زدگي و محدود كردن پيامدهاي اختلال در شبكه براي شهروندان است.

غياثي، با اشاره به اهميت تصفيه فاضلاب در حفاظت از منابع آب و محيط‌زيست اظهار كرد: طي سال جاري، 13 ميليون و 836 هزار و 540 مترمكعب فاضلاب تصفيه شد و ميزان تطابق پساب با استاندارد به 95٫4 درصد رسيد؛ حفظ و ارتقاي كيفيت پساب، از ضرورت‌هاي بهره‌برداري مسئولانه از تأسيسات فاضلاب است و اين شاخص، اهميت استمرار مراقبت‌هاي بهره‌برداري و توجه به بهبود عملكرد تصفيه را نشان مي‌دهد.

مديرعامل و رئيس هيئت‌مديره شركت آب و فاضلاب گيلان، همراهي شهروندان را مكمل اقدامات فني و اجرايي شركت دانست و افزود: مديريت مؤثر بهره‌برداري از شبكه فاضلاب، به تعامل سازنده و مستمر با شهروندان نياز دارد. خودداري از ريختن روغن و چربي، دستمال مرطوب، اقلام بهداشتي، پسماند و نخاله به داخل شبكه، همچنين پرهيز از اتصال آب باران و ناودان‌ها به انشعاب فاضلاب، به كاهش گرفتگي و تحميل بار اضافي بر تأسيسات كمك مي‌كند.